Koek met een hint van Sint: recept voor Speculaasbrokken
/ Nieuws
Speculaas eten we het hele jaar door, maar je krijgt er toch dat sinterklaasgevoel bij. En het is helemaal niet zo lastig om te maken.
Dat merk je al snel als je het recept hieronder gebruikt.
Ingrediënten
- 300 g bloem (+ extra om te bestuiven)
- 175 g boter
- 150 g donkere basterdsuiker
- 4 el koek- en speculaaskruiden
- 1 mespunt zout
- 2 el ijskoud water
- 25 g garneeramandelen
Bereiding
Zeef de bloem boven een kom. Snijd de boter in blokjes. Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en het zout in de keukenmachine en meng. Schenk al draaiend het ijskoude water erbij. Meng tot een soepel deeg. Neem het deeg uit de keukenmachine, vorm een bal en laat verpakt in vershoudfolie 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg erop en druk de amandelen in het deeg. Bak de speculaas in 30-35 min. gaar. Laat de speculaas op het rooster afkoelen en serveer in stukken.
Recept via Allerhande.